מתכון מרוקאי

 מתכון מרוקאי

דג בנוסח מרוקאי:

2 דגי מושט גדולים.

10 שיני שום שלמים.

3 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות לאורכם.

כוס כוסברה קצוצה 

כפית וחצי מלח.

 2 וחצי כפות שטוחות פפריקה אדומה.

כף שטוחה כורכום.

חצי כוס שמן.

אחד וחצי כוסות מים מהברז.

2 פלפלים חריפים .

 

אופן ההכנה: 

בסיר רחב ושטוח, מניחים את הפלפלים ,מעליהם מפזרים את השום וחצי כוס כוסברה מעל מניחים את פרוסות הדג. 

הכנת הרוטב:

בקערה מערבבים את השמן ,פפריקה,מלח,כורכום ומים.  יוצקים את הרוטב על הדגים ומעל הכל את מחצית הכוסברה שנותרה. מבשליםכ 10 דקות עם מכסה סגור.לאחר מכן מסירים את המכסה ,מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות. מומלץ לעקוב מידי פעם אחרי הבישול.